Konsultit

Schedion synty

Elettiin 2010-luvun loppupuolta ja jääkauden hitaudella etenevä kehitysprojekti turhautti Jouko Laaksoa. Projektit yleensäkin, yrityksestä riippumatta, tuntuivat etenevän tuskastuttavan hitaasti. Suurin osa ajasta odotellaan lupaa aloittaa tai siirtyä seuraavaan vaiheeseen… ja sitten koko hanke lykätäänkin seuraavaan kvartaaliin.Miettiesään miltä hyvän työelämän oikein pitäisi näyttää ja muistellessaan siihenastisen uransa huippukohtia Jouko tajusi ilmeisen vastauksen: kehitys- ja ongelmanratkaisuprojektit! Mitä isompi ongelma – sen parempi. “Mahdottoman ongelman” ratkaiseminen, tajuta että tuo “tavallinen tyyppi” on yrityksen piilevä tähti joka pienellä motivoinnilla alkaa loistaa. “Tätä haluan työelämästä“-pohdinta johti Schedion perustamiseen. Missio on alusta alkaen ollut viivytysten ja turhauttavan joutenolon välttäminen; turhien kulujen poistaminen kun tehdään eikä odotella. Toimintaa korkealla hyötysuhteella ilman valmiustilassa odottelevia yliresursseja. Vuosien kuluessa on ilmennyt että näin saadaan tuloksia! Hukkatyö vähenee ja pullonkaulat ratkaistaan tehokkaammin. Mahdottomia ongelmia ei ole ja yrityksissä on aina piileviä tähtiä jotka tarvitsevat vain vähän inspiraatiota loistaakseen.

Jouko Laakso

Jouko on työskennellyt toimitusketjun hallinnan eri osa-alueilla jo lähes 20 vuotta, häntä viehättää toimitusketjun hallinnassa vastuun laaja-alaisuus.

Joukon erityisosaamisaluetta on kokonaisvaltainen toimitusketjun ja tuotannon tehostaminen.  Käytännössä tämä tarkoittaa materiaalivirtojen hallintaa, suorituksen johtamista ja liiketoiminnan suunnittelua. Onnistumisia on tullut muun muassa tuotannon tehostamisesta, toimituskyvyn nostamisesta ja suunnitteluprosessien uudistamisesta.


Joukon Linkedin

%d bloggaajaa tykkää tästä: